LİMONLU KEK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İki kişinin yiyeceği üç kişiye, üç kişinin yiyeceği de dört kişiye yeter!”



Selâmün aleyküm arkadaşlar,
2 gündür biraz rahatsızdım, o yüzden yeni tarifler paylaşamadım. Bugün biraz iyiyim çok şükür hemen yazayım dedim :)

Limonlu kek tarifi "Mutfağın Yıldızı" yarışmasına gittiğimde şeflerin verdiği ve orada yapıp hemen test ettiğim tariftir :) Kabarmayan kek lanetim bu kekin sayesinde son buldu elhamdülillah :D

Şeflerimiz kabaran kek için reçete verdi, onları da yapılış aşamasında paylaşacağım sizlerle. Buyurun tarife:

LİMONLU KEK
Malzemeler
6 yumurta
100 gr. toz şeker
200 gr. tereyağ
100 gr. pudra şekeri 
320 gr. un
1 paket pakmaya kabartma tozu
1 paket pakmaya vanilya
1 limon rendesi
1 limon suyu

Yapılışı
  • Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olacaklar
  • Tereyağ ve pudra şekerini çokça çırpıyoruz (muhallebi kıvamına gelene kadar)
  • Yumurta ve toz şekeri de ayrı bi kapta çırpıyoruz (kar gibi beyaz koyu kıvama gelene kadar)
  • Tereyağ ve pudra şekeri karışımının üzerine unu eliyoruz ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Kar kıvamına gelen yumurta ve pudra şekeri karışımını da ekleyip yavaşça alttan alarak karıştırıyoruz.
  • 1 limonun kabuklarını rendeliyoruz ve suyunu da sıkıp ekliyoruz. (bence limon tadı az olmuştu, biraz daha limon miktarı arttırılabilir belki)
  • Kalıbımızı önce tereyağıyla yağlıyoruz, sonra un serpiyoruz. (Kalıbın boyutu da çok önemli, daha büyük olursa bu kadar çok kabarmaz)
  • Kalıbın dip kısmına limonun dış sarı kabuğundan incecik ay şekilleri kesip koyuyoruz (Acılık vermez mi dedik, vermiyormuş)
  • Kek hamurunu kalıba boşaltıyoruz (Hamurun kıvamı çok koyu oluyor)
  • Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Üzeri pişmeye başlayınca 165 dereceye indiriyoruz. Yaklaşık 50 dakika da kekimiz hazır (Dakika fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  • Biraz soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip çıkarıyoruz
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar