بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Peygamber, müminlere kendi canlarından daha
yakındır. Eşleri, onların analarıdır. Akraba olanlar, Allah'ın Kitabına göre,
(mirasçılık bakımından) birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha
yakındırlar; ancak, dostlarınıza uygun bir vasiyet yapmanız müstesnadır. Bunlar
Kitap'ta yazılı bulunmaktadır.”
(Ahzâb, 6)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Cinlerin ve insanların âsîleri hâriç, yer ile gök arasında var olan
her şey benim Allâh’ın Rasûlü olduğumu bilir.”
(Ahmed bin Hanbel, III, 310)
Dün pazar günüydü ve her pazar olduğu gibi yine yoğun bi pazar geçirdik.
Kuzenim ve ablamlar bizdeydi.
Kuzenim benden mutfağın yıldızı yarışmasında finale kaldığım TORPİL PASTA'yı yapmamı istemişti.
Bolca yaptım komşulara da verdim onlarda merak etmişlerdi pastamı.
İçine koyduğum muhallebi yetmeyince bi kaç külah boş kaldı.
Yarışmadayken farklı fikirler çıktımıştı ortaya. İçine patates püresi, yoğurtlu karışımlar falan konulabilir denmişti.
Hemen evdeki malzemelerle yoğurtlu bi karışım yaptım bende :)
Vee ortaya bu güzel külahlar çıktı...
PATATESLİ HAVUÇLU MİLFÖY KÜLAHLAR
Malzemeler
Önceden yapılmış 6 tane milföy külah
İç harcı
1 tane haşlanmış patates
1 tane havuç
1 tane kornişon turşu
1 tane küçük kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 tutam mor lahana
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Süslemek için
1 tutam dere ot
Yapılışı
Haşlanmış patatesi, havucu ve mor lahanayı rendeliyoruz.
Kornişon turşuyu, kırmızı biberi ve dereotunu doğruyoruz.
Rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve yoğurdu da ekleyip karıştırıyoruz.
Milföy külahlarının içine yoğurtlu harcı paylaştırıyoruz. Bu işlemi çay kaşığıyla yaparsanız harç külahların diplerine daha kolay ulaşır.
En son doğranmış dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa...
İÇ HARCI |
Yorumlar
Yorum Gönder