بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. Kâfirler için hazırlanmış bulunan ateşten sakının! Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız.”
(Âl-i İmrân, 130-132)
(Âl-i İmrân, 130-132)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki faiz yemeyen hiç kimse kalmayacak! Kişi doğrudan yemese bile ona tozundan bulaşacak.”
(Ebû Dâvûd, Büyû, 3/3331. Ayrıca bkz. Nesâî, Büyû’, 2/4452; İbn-i Mâce Ticârât, 58)
Selâmün aleyküm,
Pirinç pilavını hiç soğanlı denediniz mi?
Denemediyseniz bu lezzetten mahrum kalmayın mutlaka deneyin. Ben çok seviyorum. Her pirinç pilavı yaptığımda soğanlı yapmak istiyorum o derece :)
Soğan çok yakışıyor gerçekten. Et ve tavuk yemeklerinin yanına yapıverin bu pilavı...
SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı
- Pirinçleri yıkıyoruz. Sıcak suyun içinde bekletiyoruz.
- Soğanı küp küp doğruyoruz.
- Tenceremize sıvıyağını alıyoruz.
- Üzerine soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Tereyağını da ekliyoruz.
- Kısık ateşte yapıyoruz bu işlemleri ki soğanlarımız yanmasın.
- Pirinçlerimizi de ekliyoruz.
- İyice kavuruyoruz.
- Sonra kaynar suyumuzu ve tuzu ilave ediyoruz.
- Kapağını kapatıp önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra dinlenmesi için üzerine peçete koyup kapağını kapatıyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder