بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“…Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın...”
(Bakara, 187)
(Bakara, 187)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Cennet seneden seneye Ramazan için süslenerek şöyle der: Allâh’ım! Bizim için bu ayda kullarından bizde kalacak insanlar kıl!..”
“Cennet seneden seneye Ramazan için süslenerek şöyle der: Allâh’ım! Bizim için bu ayda kullarından bizde kalacak insanlar kıl!..”
(Taberânî)
Selâmün aleyküm,
Tavuk kanat yaparken klasik tariflerden sıkıldıysanız buna bayılacaksınız ;)
Balın kattığı lezzete inanamayacaksınız. Kızım tekrar tekrar istedi o derece lezzetli oluyor yani...
BALLI TAVUK KANAT
Malzemeler
- Yarım kilo tavuk kanat
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz - karabiber - kimyon - kekik - toz kırmızı biber
Üzeri için
- Susam
Yapılışı
- Kanatların üzerine bıçak ile kesikler yapıyoruz.
- Karıştırma kabına susam hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Ağzını kapatıp buzdolabında bi kaç saat dinlendiriyoruz.
- Sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tavuk kanatlarını diziyoruz.
- Üzerine susam serpiyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder