بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Siz Allâh’ın dînine (onu muhlisler olarak yaşayarak ve başkalarına da ileterek) yardım ederseniz, Allâh da size yardım eder.”
(Muhammed, 7)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Ümmetime ağır gelmeyecek olsaydı, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, hepsine katılırdım. Allâh yolunda şehîd olmak, sonra diriltilmek tekrar şehîd olmak yine diriltilip tekrar şehîd olmak isterdim.”
(Buhârî, Îman, 26; Müslim, İmâre, 103, 107)
Selâmün aleyküm,
Sahur için tarifim var bügün. Aslında sık sık yaptığım bi tarif ama paylaşmak bugüne kısmetmiş.
Haşlanmış yumurtalara lezzet katan bi tarif ;) Baharatlı tereyağlı yumurtaları yiyorsunuz, tavada kalan tereyağına ekmek banıyorsunuz. Ee daha ne olsun :)
YUMURTA KAPAMA
Malzemeler
- 3 yumurta (kişi sayısına göre artıp eksilebilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz - karabiber - pul biber - kekik - nane
Yapılışı
- Öncelikle yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
- Uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz yumurtaları.
- Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
- Baharatları tereyağının üzerine ekliyoruz.
- Sonra kestiğimiz yumurtaları tavaya diziyoruz.
- Tereyağında arkalı önlü döndürerek pişiriyoruz.
- Tavada sıcak sıcak servis ediyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder