tبِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allah’a karşı takvâ üzere bulunun ve sözü doğru söyleyin ki Allah amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın! Her kim Allah’a ve Rasûlü’ne itâat ederse, o hakîkaten büyük bir kurtuluşa ermiş olur.”
(Ahzâb, 70-71)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Şakadan bile olsa, yalan söylemeyen kimseye cennetin ortasında bir köşk verileceğine kefilim. Ahlakını güzelleştiren kişiye de cennetin en üstünde bir köşk verileceğine kefîlim.”
(Ebû Dâvûd, Edeb, 7/4800; Tirmizî, Birr, 58/1993; İbn-i Mâce, Mukaddime, 7)
Selâmün aleyküm,
Aslında hindi eti çokta tükettiğimiz bi et değildi. Taakii bi ara kasiyer indirimde olduğunu ve almak istermisiniz diye sorana kadar. Alalım dedim. O günden sonra almaya başladım bende :) Bi kaç tarif yaptım hindi eti ile.
Bu tarifte en önemli kısım marine edilme olayı. Zaten hangi tür eti marine ederseniz pamuk gibi ve aşırı lezzetli oluyor :)
Bide güveçte yapılan tarifler zaten her zaman favorim. Hem porsiyon olarak kişi başı servis etmek kolay oluyor hemde güveç ayrı bi lezzet veriyor.
GÜVEÇTE HİNDİ SOTE
Malzemeler
- 500 gram hindi göğüs
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
Marine için
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet piyazlık doğranmış soğan
- Tuz-karabiber-pulbiber-kekik-kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
- Marinesini hazırlamak için; karıştırma kabına salça,süt,rendelenmiş sarımsak ve dilimlenmiş soğanı ekliyoruz.
- Baharatları, zeytinyağını ve doğranmış hindi göğsünü de ekleyip karıştırıyoruz.
- Ağzını kapatıp buzdolabında en az 30 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra güveçlere marine edilmiş hindileri ekliyoruz.
- Üzerine doğradığımız biberleri koyuyoruz.
- Güveçlerin ağzını yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder