بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.”
(Hucurât, 10)
(Hucurât, 10)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Farzların edâsından sonra Cenâb-ı Hakk’ın en ziyâde sevdiği amel, bir müslüman kardeşine sevinç vermektir.”
(Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, I, 11)
(Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, I, 11)
Selâmün aleyküm,
Yazın bol bol yediğimiz bi tarifi paylaşacağım bugün sizinle.
Ben kabağın her türlüsünü severim ama bu efsane bi lezzet. O kadar ki kabak sevmeyenler bile bayıla bayıla yedi. Bi kere deneyin sizinde favori kabak yemeğiniz olacak :)
KABAK SİNKONTA
Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz - kuru nane - pul biber - karabiber
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- yarım bağ taze soğan
- yarım bağ taze nane
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı
- Kabakları yıkıyoruz.
- Kabuklarını soymadan yuvarlak olarak doğruyoruz
- Zeytinyağ tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış fırın kabına kabakları koyuyoruz.
- Kuru soğanı piyazlık doğruyoruz ve bi kaba alıyoruz.
- Üzerine doğranmış taze naneyi,taze soğanı ve sarımsakları ekliyoruz.
- Bunları da kabakların üzerine yerleştiriyoruz.
- Sosunu hazırlamak için; su, salça, un ve sirkeyi bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Tepsidekilerinin üzerine sosu gezdiriyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
merhaba, tarifleriniz çok farklı, çok güzel...
YanıtlaSil