بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ona yumuşak söz (kavl-i leyyin) söyleyin.
Belki o, nasihat dinler veya Allâh’tan korkar.”
(Tâhâ, 44)
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ona yumuşak söz (kavl-i leyyin) söyleyin.
Belki o, nasihat dinler veya Allâh’tan korkar.”
(Tâhâ, 44)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Din, nasihatten ibârettir.”
(Buhârî, Îmân, 42)
“Din, nasihatten ibârettir.”
(Buhârî, Îmân, 42)
Selâmün aleyküm,
Diyette en zorlandığımız şey galiba hepimizin tatlısızlıktır dimi?
İşte tam o anlarda yiyebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bi tarif ile karşınızdayım.
Şeker yerine içine en doğalından bal ve hurma koyuyoruz. Gayette tatlı oluyor şekere ne gerek var :)
FİT KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 8 adet hurma
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri ve ara katlar için
- Kavrulmuş tel kadayıf
Yapılışı
- Yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
- Hurmayı sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşadıktan sonra çekirdeğini çıkarıp ezip püre haline getiriyoruz.
- Daha sonra bal haricindeki tüm malzemeleri bir tenreceye alıp ocağa koyuyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvamı koyulaşana kadar yüksek ateşte pişiriyoruz.
- Sonra kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra balı ilave edip karıştırıyoruz.
- Sunum kaplarına kat kat önce muhallebi sonra kadayıf şeklinde koyuyoruz. (kaç kat yapacağınız keyfinize kalmış)
- Buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Afiyet olaaa...
NOT 1 = Ben sıcakken yemeği de çok sevdim. Artık sıcak yada soğuk ona siz karar verin, her türlü sağlıklı ve lezzetli ;)
NOT 2 = Tel kadayıfını ben bim marketten alıyorum kavrulmuş olarak paketli satılıyor. Kullanıma hazır direk kullanıyorum. Çiğ kadayıf alırsanız yağsız tavada kavurmanız gerek ;)
DİP NOT :) Siz yine tarifi yapıp yemeden diyetisyeninize danışın bu tarif size uygun mu diye ;)
Yorumlar
Yorum Gönder