بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Nihayet o gün (dünyâda yararlandığınız) nîmetlerden elbette ve elbette hesâba çekileceksiniz.” (Tekâsür, 8)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Hayat şartları sizinkinden daha aşağı olanlara bakınız; sizden daha iyi olanlara bakmayınız. Bu, Allah’ın üzerinizdeki nimetini hor görmemenize daha uygun bir davranıştır.”
(Müslim, Zühd 9. Tirmizî, Kıyamet 58, Libâs 38; İbni Mâce, Zühd 9)
Selâmün aleyküm,
Hâlâ tezgahlarda kornişon salatalıklar varken mutlaka alın ve bu tarif ile deneyin. Aslında ben alıp yapalı epey oldu ama paylaşmaya vaktim olmadı :)
Önce denemek için 1 kilo kornişon alıp yaptım. 15 gün bekledim, sonra tadına baktım kütür kütür nefis olmuştu. Gidip 3 kilo daha aldım. Tarifi canım arkadaşım Emel, "Mucit Anne" verdi. Kaynar su ile yapılıyor. Aslında tereddüt ettim başta ama sonuca bayıldım...
KORNİŞON TURŞU
Malzemeler
- 1 kg kornişon salatalık
- 1 kahve fincanı sirke
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 6 diş sarımsak
- Kaynar su
- 2 tane 1 litrelik kavanoz
Yapılışı
- Kornişonları tek tek yıkıyoruz ki kumlu kalmasın.
- Uçlarını temizliyoruz.
- Üstüne bıçak ile çizik atıyoruz.
- Kavanozlara salatalıkları dolduruyoruz.
- Sarımsakları ilave ediyoruz aralarına.
- Üzerine her kavanoza ayrı ayrı sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu ekliyoruz.
- Suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyu üzerlerine döküyoruz.
- Kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
- Kavanozu bir kaç tur sallıyoruz ve ters çevirip koyuyoruz.
- 15 gün sonra yemeye hazır oluyor.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder