بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler,(sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.”
(Ahzâb, 72)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Münafığın alâmeti üçtür: Konuşunca yalan söyler, söz verince sözünden cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.”
(Buhârî, Îmân 24; Müslim, Îmân 107-108.)
Selamün aleyküm,
Şeftali zamanı geçmeden bu tarifi deneyin derim.
Aslında ben yapalı epey oldu ama tarifleri yazıp paylaşmaya vaktim olmuyor. Yaparken fotoğraflıyorum sonra öylece kalıyor paylaşamadan :)
Siz hemen deneyin bence. Bide eriklisini yaptım ki o da efsane oldu :)
ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Zemin için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı toz şeker
- 7-8 adet şeftali
Yapılşı
- Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz.
- Öncelikle zemini hazırlıyoruz.
- Dikdörtgen büyük boy borcamı tereyağı ile yağlıyoruz.
- Üzerine toz şeker serpiyoruz.
- Şeftalileri dilimleyip şekerin üzerine diziyoruz.
- Karamelize olması için fırında 8-10 dakika kadar pişirip çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kek hamuru için ; yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Fırından çıkardığımız soğumuş olan borcamımızın içindeki şeftalilerin üzerine kek hamurunu döküyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Servis ederken ters şekilde tabağa koyuyoruz. Adı üstünde alt üst kek ;)
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder