بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kıyamet koptuğu zaman, ki onun oluşunu yalanlayacak hiçbir kimse yoktur; O, alçaltıcı ve yükselticidir. Yer şiddetle sarsıldığı, dağlar parçalandığı, dağılıp toz duman haline geldiği, ve sizler de üç sınıf olduğunuz zaman, sağdakiler, ne mutlu o sağdakilere! Soldakiler, ne bahtsızdırlar onlar! (Hayırda) önde olanlar, (ecir de) öndedirler. İşte bunlar, naîm cennetlerinde (Allah’a) en yakın olanlardır.”
(Vâkıa, 1-12)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Rabbiniz arada bir tercüman bulunmaksızın, her birinizle konuşacaktır. Kişi sağına bakar, önceden gönderdiği iyi işleri görür; soluna bakar vaktiyle yaptığı kötü işleri görür. Önüne bakar, önünde sadece cehennemi görür. Yarım hurma ile de olsa cehennemden korununuz.”
(Buhârî, Zekât 9; Müslim, Zekât 67.)
Selâmün aleyküm,
Biraz ara verdim çünkü ablam doğum yaptı, bebek baktım :)
Üstüne eşim ameliyat oldu, şimdi de ona bakıyorum. Rabbim sağlık versin gerisi boş ;)
Yeni tarifim patlıcan ve et uyumunun zirvesi olan bi yemek bence.
Klasik etli patlıcan yemeğinden farkı patlıcanın kızartılması, etin kavrulması ;) Eh haliyle patlıcan kızarınca, et kavrulunca, sonra da bunlar birleşince mükemmel bir lezzet çıkıyor ortaya.
Fotoğrafta ışığın azizliğine uğradım yemek çok koyu renk çıkmış :)
MEFTUNE
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- yarım kilo dana kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- tuz-karabiber
Yapılışı
- Dana etini önce biraz haşlıyoruz.
- Sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
- Üzerine kuşbaşı etleri koyup 5 dakika kavuruyoruz.
- Etlerin üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğanlar iyice pişene kadar bekliyoruz. Sonra doğradığımız biberleri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
- Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyuyoruz. Önce uzunlamasına 4'e kesiyoruz. Sonra ortadan 2'ye kesiyoruz.
- Kızgın yağ içerisinde patlıcanları kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları yağlı kağıt serili tabak üzerine alıyoruz.
- Pişen etlerin üzerine tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Kızaran patlıcanları etlerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Patlıcanların üzerine de rendelenmiş domatesleri yayıyoruz.
- En üste de doğranmış yeşil biber ekliyoruz.
- İhtiyaca göre tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
- Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra servise hazır.
- Afiyet olaaa...
Yorumlar
Yorum Gönder