بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir.”
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir.”
(İbrahim, 52)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bizden bir şey işitip, onu aynen başkalarına ulaştıran kimsenin Allâh yüzünü ak etsin! Kendisine bilgi ulaştırılan nice kimseler vardır ki, o bilgiyi bizzat işitenden daha iyi anlar ve tatbîk eder.”
(Tirmizî, İlim, 7)
Selâmün aleyküm,
Şükür Rabbime bizleri yeniden bir bayrama kavuşturdu.
Bayramlarda illa ki baklava yapmak zorunda değiliz dimi ;)
Biraz kolaya kaçıp şerbetli tatlı da yapabiliriz elbette :)
SELANİK TATLISI
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 5 damla limon suyu
Yapılışı
- Tatlımızı şerbeti yaparak başlıyoruz. Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyuyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde (isterseniz daha küçük yapabilirsiniz, ben 1 tanesi 1 porsiyon olsun diye büyük yaptım) parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen tatlıyı fırından çıkarıp, oda ısısında soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
- Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz.
- Afiyet olaaa...
Yapım Aşamaları |
Mısır unlu olduğu için şerbet bu renk oluyor bekledikçe :) |
Yorumlar
Yorum Gönder