بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“(İnsanları Kurʼân ile) Allâhʼa çağıran, amel-i sâlih işleyen ve «Ben müslümanlardanım.» diyenden kimin sözü daha güzeldir?”
(Fussilet, 33)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“…Peygamberler, ümmetlerine Allâhʼın şâhididir. Fakat benim ümmetim de diğer ümmetlere Allâhʼın şâhididir.”
(Bkz. Ali el-Müttakî, Kenzü’l-Ummâl, XII, 171-172/34530)
Selâmün aleyküm,
Pratik, hayatı kolaylaştıran şeyleri severim.
Misafir geleceğinde de buzlukta hazır börek olması severim :)
Boş vakitlerimde bu tarz şeyler yapıp buzluğa atıyorum ki, zor anlarımda bana kolaylık olsun.
BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 200 gram YÖRSAN beyaz peynir
- maydanoz
- pulbiber
- tuz
Sosu için
- 100 gram YÖRSAN tereyağ
- 4 yemek kaşığı süt
Banyosu için
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için
- yumurta sarısı
- çörek otu
Yapılışı
- Tereyağını eritiyoruz. Soğuyunca içine süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Peyniri bir kaseye alıp eziyoruz. Üzerine maydanozları doğrayıp ekliyoruz. Tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.
- İlk yufkayı seriyoruz. Üzerine tereyağlı sostan sürüyoruz.
- İkinci yufkayı soslu yufkanın üzerine seriyoruz ve onun üzerini de sosluyoruz.
- Yufkayı 8' e bölüyoruz.
- Her dilime 1 yemek kaşığı peynirli harçtan koyup sarıyoruz.
- Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.
- Derin bir kaba suyu ve karbonatı ekliyoruz.
- Böreklerin her birini suya batırıp 10-15 saniye kadar bekletiyoruz.
- Fazla suyunu süzüyoruz.
- Hava almayacak bir kaba koyup dondurucuya atıyoruz.
- Dondurucudan çıkardığımız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI |
BANYOLAMA VE SAKLAMA İŞLEMİ |
Yorumlar
Yorum Gönder