بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allâh’tan ittikâ edin ve sâdıklarla berâber olun!”
(Tevbe, 119)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İyi arkadaşla kötü arkadaşın misâli; misk taşıyanla körük çeken insanlar gibidir. Misk sahibi ya sana kokusundan ikram eder veya sen ondan satın alırsın. Körük çekene gelince; o, ya senin elbiseni yakar, yahut da onun pis kokusu sana sirâyet eder.”
(Buhârî, Buyû, 38)
Selâmün aleyküm,
Karamelize mantarı hiç denediniz mi? Denemediyseniz mutlaka deneyin derim çünkü aşırı lezzetli :)
Ben makarna ile kullanmayı tercih ettim ama et, tavuk, balık yemeklerinin yanında da çok güzel bi meze olur ;)
KARAMELİZE MANTARLI MAKARNA
Malzemeler
- Makarna
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım kilo mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz - karabiber - kimyon - kekik
- Maydanoz - dereotu
Yapılışı
- Makarnayı bildiğiniz şekilde pişiriyoruz.
- Mantarları yıkıyoruz ve yassı şekilde ince ince doğruyoruz.
- Tavaya sıvıyağ ekleyip mantarları üzerine koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz.
- Sonra piyazlık doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekliyoruz.
- İyice karamelize olup mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tereyağ ekliyoruz.
- Ardından sirke ve baharatları ekliyoruz.
- Biraz daha pişirdikten sonra ince ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Makarnayı tabağımıza alıp üzerine karamelize mantar koyuyoruz.
- Afiyet olaaa...
KARAMELİZE MANTAR |
YAPIM AŞAMALARI |
Yorumlar
Yorum Gönder