بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kötü duygularını kendisine tanrı edinen kimseyi gördün mü?..”
(Furkan, 43)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allâh’ım! Nefsime takvâsını ver ve onu tezkiye et! Sen onu tezkiye edenlerin en hayırlısısın. Sen onun velîsi ve Mevlâ’sısın.”
(Müslim, Zikir, 73)
Selâmün aleyküm,
Mısır unlu levrek hiç denediniz mi?
Çıtır çıtır oluyor :)
Ben sağlıklı olmasını istediğim için fırında yapmayı tercih ettim. İsterseniz yağda da kızartabilirsiniz tabi ;)
FIRINDA MISIR UNLU LEVREK
Malzemeler
- Kişi sayısına göre levrek
- mısır unu
- tuz
- limon
- defne yaprağı
- patates
- biber
- domates
Yapılışı
- Temizlenmiş levreği güzelce yıkıyoruz.
- Geniş bir kaba tuz ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz.
- Balıkları mısır unlu karışıma buluyoruz.
- Balıkların içine limon dilimi ve defne yaprağı koyuyoruz.
- Fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Yanına dilimlenmiş patates, biber ve domates ekliyoruz.
- Üzerine biraz sıvıyağ ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış yüksek derece fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olaaa...
Yorumlar
Yorum Gönder