بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda olduğunuz taktirde sapan kimse size zarar vermez. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O, size yaptıklarınızı haber verecektir.”
“Ey îman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda olduğunuz taktirde sapan kimse size zarar vermez. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O, size yaptıklarınızı haber verecektir.”
(Mâide, 105)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Sizden kim bir kötülük görürse gücü yetiyorsa onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin, buna da güç yetiremezse kalbiyle buğzetsin.”
“Sizden kim bir kötülük görürse gücü yetiyorsa onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin, buna da güç yetiremezse kalbiyle buğzetsin.”
(Müslim, Îman, 78)
Selâmün aleyküm,
Makarna ve kıyma ikilisine bayılmayan yoktur galiba. Hele ki işin içine kaşar ve beşamel sos da girince yemede yanında yat :) Lazanyaya bayılıyorum ama insan bir dilimle asla yetinmiyor. Bıraksalar tüm tepsiyi yerim o kadar lezzetli oluyor :)
LAZANYA
Malzemeler
- 1 paket Lazanya
- 150 gram kaşar peyniri
Kıymalı harç için
- Yarım kilo kıyma
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 litre domates sos
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için
- 100 gram un
- 100 gram tereyağ
- 1 litre süt
- Tuz
Yapılışı
- Lazanyaları haşlamak için kaynayan suya koyuyoruz. Lazanyalar birbirine yapışmaması için suya sıvıyağ koyabilirsiniz. Haşlanan lazanyaları süzüp alıyoruz.
- Kıymalı harç için doğranmış soğan ve havucu zeytinyağında kavuruyoruz. Pişince kıymayı ekleyip karıştırıyoruz. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma pişince domates sos, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine de defne yapraklarını koyup yaklaşık yarım saat kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Ara ara karıştırıyoruz :)
- Beşamel sos için tereyağını eritiyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Sonra sütü ekliyoruz. Biraz pişirdikten sonra tuzu da ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Kaşar peynirini de rendeliyoruz.
- Tepsinin tabanına kıymalı harçtan koyuyoruz. Sonra üst üste lazanya, beşamel sos, kaşar, kıyma sıralamasıyla tüm malzeme bitene kadar koyuyoruz. En üst kata ise beşamel sos, kıyma ve bolca kaşar peyniri koyuyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
- Afiyet olaaa...
MALZEMELER |
TÜM OCAK ÇALIŞIYOR :) |
KIYMALI HARÇ YAPIM AŞAMASI |
BEŞAMEL SOS YAPIM AŞAMASI |
LAZANYA HAŞLAMA YAPIM AŞAMASI |
LAZANYA SIRALAMASI |
SICAK SICAK YİYİN ;) |
Yorumlar
Yorum Gönder