بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Hep birlikte Allâh’ın ipine (İslâm’a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allâh’ın size olan nîmetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O’nun nîmeti sâyesinde kardeşler olmuştunuz…”
“Hep birlikte Allâh’ın ipine (İslâm’a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allâh’ın size olan nîmetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O’nun nîmeti sâyesinde kardeşler olmuştunuz…”
(Âl-i İmrân, 103)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kıyâmet günü Allâh Teâlâ şöyle buyurur: Celâlim hakkı için, bana itaat maksadıyla birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün, onları gölgemde gölgelendireceğim, onları muhâfaza edeceğim.”
“Kıyâmet günü Allâh Teâlâ şöyle buyurur: Celâlim hakkı için, bana itaat maksadıyla birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün, onları gölgemde gölgelendireceğim, onları muhâfaza edeceğim.”
(Müslim, Birr, 37)
Selâmün aleyküm,
Bazı tarifler vardır bi kere yaparsın sonra hep yapasın gelir ardı ardına yaparsın. Hahh işte bu tarif onlardan. Deneyin bayılacaksınız :)
GELİN PASTASI
Malzemeler
Kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Islatmak için
- 2.5 su bardağı süt
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Yapılışı
- Keki için önce yumurtayı ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek harcını yağladığımız dikdörtgen kek kalıbına döküyoruz. Kalıbı biraz sallıyoruz ki her yeri eşit dağılsın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Kek pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz. Tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Koyu kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ılıması için kenara alıyoruz.
- Muhallebi ılıyınca üzerine 1 paket toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Biraz soğuduktan sonra üzerine 2,5 su bardağı sütü yavaş yavaş döküyoruz. 15-20 dakika sütü çekmesini bekliyoruz.
- Sonra üzerine muhallebisini yayıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. (1 gece beklerse çok iyi olur)
- Gelin pastasının üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz. İsteğe göre çilek ile de süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olaaa..
Yorumlar
Yorum Gönder