بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“(İnsanları) Allah’a çağıran, iyi iş yapan ve «Ben Müslümanlardanım» diyenden kimin sözü daha güzeldir?” (Fussılet, 33)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İnsanlar ezân okumanın ve namazda ilk safta bulunmanın sevâbını bilselerdi ve bunları yapabilmek için de kur’a çekmek zorunda kalsalardı, mutlakâ öyle yaparlardı.”
(Buhârî, Ezân, 9, 32; Müslim, Salât, 129)
Selâmün aleyküm arkadaşlar,
İki ay öncesinde "Yayla Bakliyat" sponsorluğunda "Uluslararası katılımlı Antalya Doğal'2016 Exposu"nu gezmiştik Antalya da ki blogger arkadaşlarımız ile.
Fuar sonunda Yayla Bakliyat bizlere ürünlerinden vermişti. Kullanmaya vaktim olmamıştı. Nasipte Ramazan da iftar soframızda kullanmak varmış :)
BEREKET PİLAVI
Malzemeler
- 1 çay bardağı "Yayla Bakliyat" Pirinç
- 2 çay bardağı "Yayla Bakliyat" Şehriyeli Bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 5-6 dal maydanoz
- Zeytinyağ
- Sıcak su
- Tuz - Karabiber
Yapılışı
- Tavaya zeytinyağı koyuyoruz. Üzerine pirinç ve şehriyeli bulguru ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Sonra rendelenmiş havucu ekleyip onları da biraz kavuruyoruz.
- 2 yemek kaşığı domates püresini de ilave edip karıştırıyoruz.
- Üzerini epey geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Tuz ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilavı dinlenmeye bırakıyoruz ve sonrasında doğradığımız maydanozları ekleyip karıştırıyoruz.
Afiyet olaaa...
Malzemeler |
Yapım aşamaları |
HAYIRLI İFTARLAR |
Yorumlar
Yorum Gönder