بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
"Ey iman edenler! Allah'tan korkun. O'na yaklaşmaya yol arayın..."
(Mâide, 35)
Rasûlullah (sav) buyuruyor:
"İnsan, dostunun yaşayış tarzından etkilenir.
O halde her biriniz dost edineceği kişiye dikkat etsin!"
(Ebû Dâvûd, Edeb 16; Tirmizî, Zühd 45)
Selâmün aleyküm :)
Blog sayfamı ihmal ediyorum farkındayım, ama işte geldim burdayım.
Hepimizin çok sevdiği kısır tarifini mor lahana ile denedim ;)
Lezzetine lezzet kattı...
MOR LAHANALI KISIR
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 orta boy soğan
2-3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 adet salatalık
Küçük boy mor lahana
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz - Karabiber - Pulbiber - Kimyon
Limon suyu
Nar ekşisi
Yapılışı
Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak su ekliyoruz.
Kabın kapağını kapatıp şişmesini sağlıyoruz.
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip biraz kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.
Soğanlı harcı bulgurların üzerine ekliyoruz.
Tuzu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
İnce doğranmış taze soğanları, maydanozu, domatesi, salatalığı, mor lahanayı ekleyip karıştırıyoruz.
Zevkimize göre limon suyunu ve nar ekşisini de ekliyoruz.
Kısırımızı marul yaprakları ile servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa...
|
Kalpli kısır soframıza buyurmaz mısınız? :) |
|
Hoşgeldiniz, ellerinize sağlık. Kısırın yeri ayrıdır, her zaman keyifle yenir.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilKısıra bayılırım. . Hemde lahana da çıtır çıtır ne güzel yakışır. . Ellerine sağlık canım benim. .
YanıtlaSilTeşekkürler :) kısıra bayılmayan yoktur herhalde :)
Sil