بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İnsanın başına bir sıkıntı gelince, Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra Allah kendisinden ona bir
nimet verince, önceden yalvarmış olduğunu unutur. Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar. (Ey Muhammed!) De ki: Küfrünle biraz eğlenedur; çünkü sen, muhakkak cehennem ehlindensin!”
(Zümer, 8)
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bolluk ve rahat içinde iken Allah’ı tanı ki zorluk ve sıkıntı zamanında
O da seni tanısın.”
(Ahmed, Müsned, I, 307; Aclûnî, I, 366)
Selâmün aleyküm,
Bayramdan önce YÖRSAN Antalya da yaşayan blog yazarlarına süt ve süt ürünleri ile
dolu bir paket gönderdi. İçinde süt, krema, beyaz peynir, klasik beyaz peynir, kaşar
peyniri, köy peyniri, mihaliç peyniri, hellim peyniri, civil peyniri, labne, tereyağ,
ev tipi yoğurt, doğal kaymaklı tava yoğurdu vardı. Her ürün ayrı ayrı lezzetli. Teşekkürler yörsan...
Yörsan ürünlerinden tereyağ, labne ve krema ile nefisss bir cheescake yaptım.
Hemen tarife geçelim :)
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE
Malzemeler
Tabanı için
3 paket burçak bisküvi
100 gram Yörsan tereyağ
Kreması için
500 gram Yörsan labne
6 yemek kaşığı toz şeker
2.5 yemek kaşığı nişasta
200 ml.Yörsan krema
3 yumurta
Çikolata sosu için
200 ml. Yörsan krema
250 gram çikolata
Yapılışı
Cheesecake'in tabanını oluşturmak için burçak bisküvileri rondodan çekip un haline getiriyoruz. Un haline gelen bisküvileri kelepçeli kalıba döküyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Tereyağı ile güzelce harmanladığımız bisküvileri kaşık veya bardak yardımıyla kalıbımızın yanlarına ve tabanına bastırarak döşüyoruz. Derin dondurucuda 15 dakika bekletiyoruz. rafa yerleştiriyoruz. *Cheesecake nemli ortamda pişmesi gerekiyor ki üstünde çatlama ve pürüzlükler oluşmasın. ve her seferinde çırpıyoruz. Çırpma işlemini çok yapmayacağız ki sulanmasın. Isınmış olan fırının orta rafına, tel ızgaranın üzerine kelepçeli kalıbı koyup pişiriyoruz. çikolataları ekliyoruz, karıştıracak pişiriyoruz. Pişen sosumuzu sürekli karıştırarak ılıtıyoruz ve Cheesecake'in üzerine döküyoruz. gece buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece dinlenmeden kelepçeli kalıbı çıkarmıyoruz. Dinlenen cheesecake'i kelepçeli kalıptan yavaş ve itina ile çıkartıyoruz.
|
Ellerinize sağlık nefis olmuş çikolatalarına bayıldım.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Sil