ISLAK KURABİYE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İnsanların hesaba çekilecekleri (gün) yaklaştı.
Hâl böyle iken onlar, gaflet içinde yüz çevirmektedirler.”
(Enbiyâ, 1)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Geçmiş ümmetlere nisbetle sizin dünyada kalışınız,
ikindi namazı ile güneşin batımı arasındaki vakit kadardır.”
(Buhârî, Mevâkît, 17; Tevhid, 31, 47)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Ablamın ayıla bayıla yediği kurabiyelerle karşınızdayım :)
Ablama hazırladığımız gün menüsünde yapmıştık Islak Kurabiyeyi.
Ben şerbetli tatlıları pek sevmem ama bunun şerbeti az, o yüzden bende beğendim.
Ama ablam nerdeyse tepsiyi bitirecekti :)

ISLAK KURABİYE
Malzemeler
1 paket kakao (25 gr.)
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 Yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Un

Süslemek için
Dr.Oetker bitter glazür
Çekilmiş fındık

Şurubu için
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su



Yapılışı
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
Şurubu iyice soğutuyoruz.
Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
200 derecede üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz.
Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp çıkartıyoruz.
Servis tabağına alıp eritilmiş çikolata ve çekilmiş fındık ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa...
Islak Kurabiyeler Fırına Girmeye Hazııır :)

Yorumlar